Jeansmerker

Acne Studios

July 23, 2019

Vi i Norge kjenner godt til merket Acne Studios. Dette merket kommer fra vår kjær nabo Sverige, og har prydet kroppene til en rekke kjente nordmenn de siste årene. Sammenligner vi Acne med andre klesmerker er Acne Studios ganske nytt, men de har allerede mange klassikere i sine tidligere kolleksjoner. Vi tror på at suksessen vil fortsette.

Acne Studios er et luksuriøst merke, og det er ikke sjeldent vi ser t-skjorter derfra koste vel over 1 000 norske kroner. Du kan kjøpe klær og tilbehør fra merket på deres hjemmesider, eller i butikker i flere av de største byene i Norge og utlandet. Men du vil også finne mange røverkjøp fra Acne i gjenbruksbutikker.

Historie

Acne Studios som motehus ble grunnlagt i 1997 av svenske Jonny Johansson i Stockholm. Men Acne startet opp året før som et samarbeid innenfor en rekke ulike design og kunststiler. Når Johansson som et kunstprosjekt lagde 100 par med denimbukser med røde sytråder visste han ikke at motemagasiner som Vogue Paris skulle plukke opp historien.

Dermed begynte Acne å produsere klær ved siden av sine andre prosjekter. Acne Studios ble ikke et uavhengig motehus før i 2006, og siden da har eventyret virkelig begynt å ta av. Nå er kolleksjonene fokusert på ready-to-wear klær for både kvinner og menn, og klærne blir solgt i nettbutikken samt i Acne-butikker verden rundt.

Kjente varer

Acne Studios har flere kjente kolleksjoner og ikoniske plagg og design. Her skal vi ta for oss to av de mest kjente, Acne Studios face motif og Acne blå konst. Acne Studios face motif er det velkjente ansiktet laget av to sirkler og en rektangel. Designet debuterte i 2013 på en clutch, men har siden blitt et kjennetegn.

Acne blå konst er en ny kolleksjon fra 2017 som gir oss en liten throwback til Acne sin bakgrunn. Dette er en kolleksjon bestående av ready-to-wear jeans og tilbehør og ga Acne-fans seks ulike jeans-stiler å velge mellom North, River, Land, Climb, South, og Log. Acne blå konst vil også bli oppdatert hver sesong.

Klassisk eller harry?

Selv om Acne er et merke som skaper luksuriøse klær har flere av plaggene vært opp til intens diskusjon hos moteekspertene. Vi kjenner vel alle igjen det kjente skjerfet Canada fra Acne. Lenge var det en trend å ha dette tykke skjerfet i lammeull hengende rundt halsen, med logoen fremme. Klassisk eller harry?

En annen trend fra Acne var åletrange jeans med høyt liv. Vi kan vel kanskje si at Acne tok med trenden med glidelås på rompa med til Norge. Skin Rocca er en mye kjøpt jeans blant norske jenter. Men er disse like kule i dag som de var den gang da? Det må du nesten bestemme for deg selv.

Johnny Johanson

Johnny Johanson er en eksentrisk type, mener mange. Selv om han står bak en av de største motehusene fra Norden er han slett ikke interessert i mote. Men noe han liker er å ta andre eksentriske stiler, kunst og flotte tekstiler og lage noe nytt. Det forklarer hvorfor mye av inspirasjonen hans kommer fra Warhol Factory.

Acne Studios i Norge

Som sagt er Acne en stor favoritt i Norge, noe som forklarer hvorfor vi har hele tre butikker i vår hovedstad Oslo. Men utenom Oslo og Bergen må du reise helt til Gøteborg, Malmø eller Stockholm for å få tak i de nyeste lanseringene til motehuset. Vi ser fram til dagen hvor Acne etablerer seg i andre store norske byer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *