Jeansmerker

American Eagle

July 23, 2019

Kvalitetsklær siden 1977

American Eagle, eller American Eagle Outfitters, Inc. som det egentlig heter, er en amerikansk klesbedrift. De har hovedkvarter i Southside Works Neighbourhood i Pittsburgh, Pennsylvania. Bedriften ble grunnlagt i 1977 av de to brødrene Mark og Jerry Silverman som et datterselskap til Retail Ventures, Inc., et selskap som også eide og drev Silverman’s Menswear.

Populære produkter

Når det kommer til produkter snakker vi et bredt utvalg til både kvinner og menn, inkludert jeans, joggebukser skjorter, t-skjorter, pikéskjorter, undertøy, yttertøy og badedrakter, for å nevne noe. Klær fås selvfølgelig i et flust av størrelser, akkurat som du bør kunne forvente av en aktør som American Eagle, noe som blir klart når du bestiller på nett.

Ellers har de et godt utvalg av tilbehør, inkludert flip flops, solbriller, skjerf, kimonoer, hodeplagg, bagger, smykker. Sjekk ut utvalget deres for å orientere deg om hvilke prisklasser, farger og størrelser som er tilgjengelige. Produkter fra American Eagle er den perfekte gave, og det er mulig å få kjøpt gavekort og e-gavekort hos dem.

Internasjonal utvidelse

Dessverre har vi ikke landbaserte American Eagle-butikker her til lands, og faktisk er det ingen steder i Europa hvor det er mulig å shoppe i en fysisk butikk, bortsett fra i Hellas, som har flere. De fleste butikkene finnes i Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia, men de tilbyr heldigvis shipping til Norge, og det helt gratis!

Først i 2001 åpnet bedriften sin første butikk i Canada, og samme år åpnet de en i Puerto Rico. Ni år senere hadde de åpnet butikker i Saudi Arabia, Kuwait og Dubai. Flere og flere steder rundt om fikk American Eagle-butikker, og et par butikker åpnet også i Moskva. Disse skulle senere ble lagt ned.

New American Music Union

American Eagle var hovedsponsoren til musikkfestivalen New American Music Union, som gikk av stabelen i Pittsburgh i 2008. På denne festivalen spilte grupper som The Raconteurs, Spoon, Gnarls Barkley og selveste Bob Dylan med bandet sitt. Festivalen skulle i utgangspunktet være et årlig arrangement, men American Eagle trakk seg ut av det hele.

Dette gjorde de fordi de hadde besluttet at de ikke lenger ville bruke musikk for å markedsføre seg selv. I likhet med de fleste andre tilsvarende merkevarer fokuserer American Eagle på å nå ut til de unge, og da særlig det som kalles for generasjon z, som er de som er født etter 1995.

Snakker de unges språk

American Eagle forsøkte nylig å bringe sammen tenåringer for å forhøre seg om hva de liker og ikke liker. I tillegg har de vært påpasselige med å bruke unge mennesker i reklamering for produktene sine også. Faktisk har de latt de unge styre markedskampanjene deres, og på den måten har ungdommer fått være med på bestemme.

American Eagle har med andre ord innlemmet de unges preferanser inn i produktene sine. Talspersoner fra bedriften har uttalt at unge shoppere er tilbøyelig til å støtte merker som har tatt deres behov på alvor, og noe merket igjen har fått mye igjen for. Slik klarte American Eagle å kapre den gullgruven som er ungdomsmarkedet.

77kids

Bedriften har også forsøkt å nå de enda yngre. I 2008 lanserte de klær for de mellom 2 og 10 år. Etter hvert åpnet de egne 77kids-butikker, som inneholdt leker og spill barna kunne more seg med mens foreldre shoppet for dem. 77kids skulle siden bli lagt ned, og mange av produktene fra disse butikkene selges nå brukt på nett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *