Jeansmerker

BDG

July 23, 2019

Urban Outfitters butikkene er kanskje mest kjent for sine trendy og moteriktige plagg inspirert av «sportsfashion» og «streatwear» verden over. Men visste du at Urban Outfitters har et eget jeansmerke i sitt sortiment? BDG jeans kommer i en rekke ulike stiler og fasonger, og her vil du garantert finne det siste nye innen jeanstrender.

Urban Outfitters er en multi internasjonalt kjedebutikk som har sitt hovedkontor i Philadelphia, Pennsylvania, USA. Butikken er dog å finne over hele verden og i Europa vokser kjedens popularitet jevnt og trutt. Urban Outfitters sikter seg inn på de yngre shopperne, og i deres målgruppe finner vi unge voksne, gjerne de som liker «street style» og sportsklær.

Historie

Firmaet startet som et entreprenørskapsprosjekt på universitetet i Pennsylvania av Richard Hayne, Judy Wicks og Scott Belair i 1970 – da gikk det under navnet Free People. Disse tre entreprenørene visste nok ikke hvor stort deres firma kom til å bli, og i 1976 omdøpte de selskapet til det vi kjenner det som i dag, nemlig Urban Outfitters inc.

Kjedens egne jeansmerke BDG, ble tidlig en del av sortimentet til Urban Outfitters. Det er kanskje ikke det første merket du tenker på når det kommer til jeans, men dette merket har blitt en «cultfavoritt» blant unge verden over. Med en overkommelig prisklasse og en premium kvalitet, er dette et must have i manges klesskap.

Utvalg

BDG er alltid raskt ute med de nyeste trendene innen jeans- og denimverdenen. I BDG sitt sortimentet vil du finne jeans i alle former og fasonger, både til dame og herre. I tillegg til jeans kan du finne en rekke andre denimfavoritter fra dette merket, blant annet stilfulle jakker og tøffe shorts til sommeren.

I tillegg til klær og jeans, har Urban Outfitters et godt utvalg av skotøy, skjønnhet og tilbehør samt en egen «hjem-seksjon». Det er ikke sjeldent at unge søker seg til den sistnevnte seksjonen når de skal innrede sin første leilighet eller studenthybelen. Fellesnevneren for disse kundene er som regel unge med en interesse for hipsterkulturen og alternativ mote.

Tilgjengelighet og frakt

Selv om kjeden har spredd seg over hele verden, har de dessverre ikke funnet veien til Norge. Men nordmenn må ikke reise lange veien for å få en bit av merket, butikken er nemlig å finne i både Sverige og Danmark. Ser vi utenfor Skandinavias grenser finner vi også den kjente kjeden i blant annet England, Frankrike og Tyskland.

Bare fordi vi ikke har tilgang til de fysiske butikkene i Norge, er det nå fullt mulig å netthandle fra denne stilfulle kjeden. Urban Outfitters satser stort på sin nettbutikk og gir sine norske kunder tre ulike leveringsalternativer. Den billigste metoden tar lengst tid, men klarer du ikke å vente kan du betale ekstra for ekspressfrakt.

Toll

Det er viktig å påpeke at om du velger å netthandle på Urban Outfitters, kan det forekomme toll. Som regel vil toll komme i tillegg på handler over 200 kr. Den positive siden er at selve varene vil være noe billigere enn det vi er vant til i Norge, så det behøver ikke koste skjorta å shoppe i nettbutikken.

Oppsummering

BDG er Urban Outfitters sitt egne jeans- og denim merke. Her kan unge voksne finne moteriktige jeans og denimplagg, i en rekke ulike stiler inspirert av street-, sport- og hipsterkulturen. Norske shoppere må ty til nettbutikken om de ikke ønsker å dra utenlands for å shoppe her, men vi håper butikkene snart finner veien inn i de norske shoppinggatene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *