Introduksjon

Mudjeans.no: Finn riktige jeans for deg

July 23, 2019

Det er nok få, om ingen, andre klesplagg der ute som er like klassiske og ikoniske som dongeribuksene er. På norsk går plagget under mange navn, men de vanligste er jeans, dongeribukser, denimbukser og olabukser. Dongeribuksen kan spores langt tilbake i tid, og Levi Strauss produserte jeans allerede på 1850-tallet, og buksene var spesielt populære i arbeiderklassen.

Det slitesterke stoffet passet utmerket for menn som arbeidet med fysisk krevende arbeid, og har blitt brukt både i marinen og innen gruvedrift. I dag brukes plagget av mennesker i alle samfunnslag verden rundt, og er et essensielt plagg i enhver garderobe. Vi i Mudjeans.no ønsker å introdusere deg for alle de største jeansmerkene.

Hva kan Mudjeans.no tilby?

Vi i Mudjeans.no brenner for dongeri, og har stor forståelse for hvorfor nettopp dette plagget har blitt en udødelig klassiker. Derfor har vi laget en praktisk jeansguide der du kan bli bedre kjent med de ulike denim-merkene som finnes på markedet i dag. Blant jeansprodusentene finnes det mange populære og kjente merkenavn, så vel som mindre kjente varianter.

Her på Mudjeans.no har vi kun valgt å lage guider om de beste jeansmerkene. Med det mener vi de jeansmerkene som har best kvalitet, og som samtidig sitter bra på kroppen. De fleste er opptatt av at jeans skal vare i mange år, og selvfølgelig – se bra ut. Med de beste jeansmerkene får du alltid kvalitet.

Mange ulike stiler

Det sies at denimbuksen opprinnelig ble funnet opp i Genova i Italia, men det er Levi’s som står bak den klassiske dongeribuksen slik vi kjenner den i dag – med beltehemper, lommehjørner og praktiske lommer bak og fremme, samt smekk. Det finnes imidlertid mange varianter og stilarter når det kommer til jeans, her er noe for enhver smak.

Vi kan begynne med å nevne jeans med regular fit. Dette er bukser som verken er trange eller løse, men midt i mellom. Bukser i regular fit inkluderer blant annet straight fit og mom fit. Du finner også inntilsittende skinny jeans og slim jeans. Blant de mer vågale variantene finner vi bootcut (slengbukser), hullete jeans og boyfriend (løstsittende) jeans.

Hvilke jeans skal du velge?

Ved å lese våre ulike jeansguider vil du kunne bli bedre kjent med de ulike jeansmerkene som finnes, og slik finne ut hvilken stil og hva slags prisklasse som passer deg best. Du bør finne ut om du vil gå for trange jeans eller en løstsittende variant, og i tillegg bestemme deg for hva slags vask buksen skal ha.

Det finnes både mørkeblå, mellomblå og lyseblå jeans, så vel som syrevaskede jeans og fargede jeans (svarte, hvite, rosa, grønne osv.). Du må også finne ut om du vil ha bukser som er lave eller høye i livet, eller middels. Pass på at lommene og yoken på jeansen har riktig plassering, da dette gir deg en finere rumpe.

Tips og triks

Faktisk er det helt avgjørende hvor yoken på en jeans sitter, så vel som lommene. Sitter lommene tett vil rumpen din se smalere ut, mens lommer langt fra hverandre gir motsatt effekt. Store lommer gjør at rumpen din ser mindre ut, mens små lommer virker motsatt. Er lommene høyt oppe blir rumpen din avlang. Velg buet yoke for rundere rumpe.

Oppsummering

Jeans er et basisplagg i enhver garderobe, og går tilsynelatende aldri av moten. Det finnes et flust av dongeribukser å velge blant der ute, og det kan være vanskelig å velge riktig. Derfor har vi i Mudjeans.no laget en jeansguide og oversikt over de beste jeansmerkene som finnes. Slik kan du finne den perfekte jeansen til deg og din kropp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *