Jeansmerker

Versace

July 23, 2019

Opphav

Versace er et anerkjent italiensk designmerke. Med en lang og rik historie er det få merker som har samme stilling i moteverdenen. Det er kjent for å være veldig luksuriøst og skaperen av merket er Gianni Versace, derav navnet Versace. Det finnes flere merker under selve hovedmerket, og der finner du blant annet Versus Versace, Versace Jeans og Versace Collection.

Historie

Født i 1946 i Reggio di Calabria, Italia, ble Gianni Versace en av de største motedesignerne i 1980 og 90-tallet. Han lanserte sin første kleslinje i Milano, Italia i 1978. I 1989 debuterte han med sitt første «couture» kolleksjon. I notisen er merket verdenskjent med butikker i alle verdens hjørner. Det lanseres fortsatt mangfoldige kolleksjoner hver sesong.

Logoen til Versace er representert av hodet til den greske Medusa. Versace tok masse inspirasjon fra omstendighetene. Logoen kommer fra gulvet et ruin i Reggio Calabria arealet, som Versace søsknene lekte ved som små barn. Gianni Versace valget medusa logoen fordi hun kunne få hvem som helst til å falle for henne, noe Versace ønsket at merket ville bli en dag.

Kollaborasjon

I 2005 ble Versace og Lamborghini samarbeidspartnere, for å produsere Lamborghini Murciélago LP640 VERSACE. Bilen ble produsert i hvit sateng interiør, inngraverte medusa logoer i alle setene, og et medfølgende antrekk for å matche bilen. Det ble bare laget knappe ti biler og det er derfor svært stor interesse hos Automobil entusiaster for denne bilen.

Da Versace Men lanserte sin høstkolleksjon på catwalken, kunne vi se at Ford logoen prydet flere av antrekkene. I tillegg ble det vist fram gjenstander og tilbehør inspirert av det kjente bilmerket. Motehuset og Ford har nemlig fra 2019 av, gått inn i et samarbeid og kommer til å skape produkter sammen i fremtiden.

Fargerik

Versace er mest kjent for sine flashy logoer, fargerike antrekk og ekstremt mønstrete plagg. Dette er noe veldig få merker har klart å gjennomføre. Det å skape noe flashy, men samtidig fremstille kvalitet, glamour og mannlighet, er noe Versace mestrer til den ytterste grad. I 2018 annonserte Versace at de slutter sin bruk av pels.

Med denne kunngjøringen i 2018, viser de sin satsing på mer miljø- og dyrevennlige produkter. Dette fikk merket stor applaus for fra markedet og andre motehus. Med et økende tall av motehus som slutter med bruk av ekte pels, kan det sies at Versace hadde en stor påvirkning på andre merker – videre i 2019 ønsker de å fokusere på miljøet.

Full kontroll

Gianni Versace var en av de første designerne som hadde full kontroll på hele produksjonen. I andre motehus så en flere avdelinger og spesialister innenfor ulike områder. Men dette var noe Versace ikke var enig i. Han ønsket å gjøre alt selv med grunnlaget av at hvis han gjorde en feil, kunne han ikke skylde på noen andre enn seg selv.

På 1980-tallet begynte merket å engasjerer seg i interiør, lærgods, og annet tilbehør. Det ble en hit på markedet, og med dette klarte Versace og starte mange nye trender. Til den dag i dag kan vi se en stor del av Versace sine design som fortsatt blir tatt i bruk – stort sett mønstrete skjorter.

Fremtiden

I januar 2019 ble Gianni Versace med i Capri Holdings Limited, som skapte en ny globalisert motegruppe. I samarbeid med Michael Kors og Jonny Choo kan det ha seg slik at merket vil ha store kollaborasjoner med MK og Jimmy Choo, det er mange som ser fram til denne endringen. Flere motehuset ønsker nå å bli med i gruppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *