Jeansmerker

Wrangler – fra rodeo til hippe musikkbarer

July 23, 2019

Den klassiske amerikanske jeansen. Nå også med ny vri.

Wrangler tåler å merke tidens tann, bokstavelig talt. I tillegg til at Wrangler er skapt for å brukes, har jeansen fornyet seg i takt med krappe motesvinger uten å tryne. Det er godt gjort, og som ventet av et ikon – for det er nettopp det Wrangler er. Du finner Wrangler på rodeo, men også på musikkbarer.

Den korte historien om Wrangler

Det hele startet i 1904 med skikkelige arbeidsklær for sørstatenes menn, og Blue Bell Overall Company leverte. Wrangler så dagens lys i 1947 da Blue Bell fikk så sitt snitt til å kle opp rodeofolket og hyret en kjendisdesigner med cowboy-hatt. Siden gikk det slag i slag, og snart var Wrangler omfavnet av rockestjerner og hipstere med hjemmesnekrede biler.

Wrangler feiret 70 år i 2017, og har holdt seg til den klassiske amerikanske, slitesterke jeansen for dagens trendsettere siden starten i 1947. Samtidig er Wrangler stadig tro mot den spede begynnelsen i 1904, da jeansen først og fremst solgte til skikkelige arbeidsfolk med grove hender. Siden har Wrangler ført seg fra cowboys til Woodstock og Øyafestivalen i dag.

Wrangler på nytt

Jeans i dag er mer enn skinny jeans. Det er her Wrangler stadig holder koken. Slitesterk jeans med original look lansert av Wrangler på 1980- og 90-tallet pryder trikkeseter og smarte barer i dag. Det skal kjennes som skikkelig jeans uten så mye stretch. Sjekk ut Wranglers Retro Flare og Retro Slim. Se om den ikke passer fint.

Det er et enkelt produkt – Wrangler – det er tross alt jeans. Wrangler nytter imidlertid godt av å ha vært med en stund. Det tar tid å lage skikkelige jeans. Og Wrangler har ikke vært med i over 70 år uten grunn. Den originale jeansen, 11NWZ, og var designet for cowboys. I dag er Wrangler en blanding av rodeo og retro.

Stylingtips

Wrangler kan kvalitet, passform og komfort, for Wrangler har vært med en stund. Siden James Dean fenget unge rebeller, noen tiår før Woodstock rocket for første gang. Velg mellom høyt eller lavt liv, lange eller korte i beina. Jeansen er alltid med og passer inn i de fleste garderober – både til hverdag og fest.

Det er lurt å velge en jeans som er mørkere i fargen på innsiden av lårene. Det gir rett og slett et slankende inntrykk. Legg merke til hvordan lommene er plassert og sømmen på baken, det former nemlig baken din. Legg trender litt til side når du velger en jeans, det meste er lov i dag, så lenge kvaliteten er god.

Hvordan finne riktig modell? Og hvordan lever du med den?

Velg for all del en jeans med riktig størrelse for deg. Unngå for enhver pris å ta med hjem en jeans som er noen nummer for små, selv om den har stretch. Riktig størrelse og passform forlenger livet til jeansen. Gi deg selv god tid og prøv gjerne flere modeller, det er ikke alltid den første som passer best.

Unngå å sette jeans på varmvask, dette gjør mange og jeansen sliter. Vask buksen på 40 grader, og unngå å vaske den mer enn høyst nødvendig. Dropp gjerne tørketrommel og tøymykner, og strekk buksen når den kommer ut av maskinen. Det lønner seg fort hvis du vil ha et langt liv med favorittbuksen din.

For fremtidens ikoner

Wrangler ser seg tilbake, men også fremover. Wrangler er amerikansk jeans i motemodus og de neste generasjonene skal også nyte godt av over 70 år med kunnskap om jeans. Passform og kvalitet er med videre, men detaljene endrer seg med tiden. Wranglers første jeans, 11MWZ, så dagens lys i 1947. I dag er modellen strømlinjeformet for trainers heller enn boots.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *